Абонирай се сега за да
получаваш по имейл нашите
невероятни промоции!
Колкото и да е трудно, винаги има начин!
Категории

0

Вижте всички статии

Thinkpad Yoga 14

Лаптопите отдавна се изтъркаха като формат, затова всеки нов смартфон предизвика къде повече вълнение от нов лаптоп. Новите лаптопи, са тънки, със запоен процесор, често и запоен слот за памет, с базова графика. Скука!
Голямо изключение от тази тенденция е Thinkpad Yoga серията на Lenovo. Особено този красавец с отделна видеокарта. Процесор - Core i7-5500U, доста пъргав икономичен процесор и главното чудо на модела - GeForce 840m. Голяма изненада е да се срещне тази никак не слаба карта в трансформър ултрабук.

Топ екстрата на модела, която прави първо впечатление е тачскрийн дисплеят, и то не какъв да е панел, а чуден IPS с много красива картина, FullHD формат. 1920 x 1080 на 14-инча е приказно мека картина. Важно за отбелязване е, че този модел няма ШИМ, пулсации.
Удивителна е конструкцията на Yoga 14, когато разгъвате дисплея назад, бутоните на клавиатурата се прибират навътре, а подсветката ѝ се гаси.

Ултрабук-трансформърът е много стилен, впечатляващ, дизайнерски изпипан. И то напълно в традициите на Thinkpad. При тези тънки линии и компактен корпус има една голяма изненада. Взимайки го в ръце, той тежи... колкото голяма работна станция! Все едно е запълнен с олово.
В което няма нищо лошо, но е някак си необичайно да се прави толкова здрава машина след 2008-ма година (върхът на лаптопстроенето). Вероятно тази 3-та еволюция на модела е поправила паянтовите панти и въобще конструкция на старите Yoga, затова всичко е в масивен метал, неразумно подсилени панти, напомнящи за времената на IBM Thinkpad.
Визуално машината много прилична на Carbon-ите на Lenovo. Но е класи над тях, и като солидност, и като изпълнение. Тук паметта е на отделни слотове, има и дискретна, мощна видеокарта. За мен голяма изненада, че точно Yoga е по-добрата машина спрямо скъпия Carbon. Не, че Yoga са евтини... цената с тази максимална комплектация, FHD IPS + Core i7 + GeForce 840m + 512GB SSD е около 3200лв.
Само най-скъпата модификация на Yoga 14 е с тази чудна видеокарта, NVidia 840m. Резултатът от 3DMark 11 е впечатляващ. Та това е резултатът на Quadro K2100m във върховата Thinkpad работна станция, Thinkpad W540!
С толкова мощ могат да се играят комфортно всички игри, с уточнението, че далеч не на най-високите настройки и не на максималната за машината резолюция. Но кой ултрабук има такава чудовищна графична мощ?
CS: Go се играе много приятно, плавно на тази машина, с над 100fps при средно високи настройки на FullHD резолюция. GTA5 също няма проблем. Тежко изпитание е новият Doom, Witcher 3 също затруднява йогата на по-детайлни настройки. Fortnite се играе без проблеми на високи настройки и резолюция. 
В заключение ще призная, че Yoga 14 е може би единствената съвременна мобилна машина, която ме впечатли. Причина за което са:
  • Уникалният дизайн, конструкция.
  • Невероятно масивния корпус от метал.
  • Приказният тачскрийн дисплей, FullHD, без ШИМ, IPS.
  • Могъщата графика, справяща се с всяка игра.
  • Много тих, хладен, когато не се играят игри, с фантастично ниска консумация.

Предлагаме супер машината на много по-ниска цена от нов, в пълната си прелест, включително и с оригиналния 512GB SSD. Цената - тук.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари